Гризини с мащерка и маслини



Тези солени гризини са идеалното допълнение към следобедното кафе или домашната лимонада. Стават много бързо и са наистина страшно вкусни.

Необходими продукти:

• 180 гр брашно

• 20 гр пармезан

• 100 гр краве сирене

• 100 гр студено масло

• 40-50 гр пълномаслено кисело мляко

• 50 гр черни маслини

• мащерка

Начин на приготвяне:

Смесваме си маслото, нарязано на кубчета, сиренето отново на кубчета, пармезана и киселото мляко. Блендираме ги или ги намачкваме добре, докато се смесят продуктите. Към сместа добавяме брашното и омесваме тесто, наподобяващо маслено. Добавяме си маслините, нарязани на ситно и стритата мащерка. Увиваме тестото в стреч фолио и го оставяме за поне 30 мин в хладилник.

Когато тестото ни си почине малко, оформяме гризини с ръце, поставяме ги върху тава, застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180° С . На гризините ще им трябват около 15 мин, но все пак ги наблюдавайте. Готовите гризини са хрупкави отвън и мекички отвътре. 

*мащерката може да замените с розмарин или друга подправка по избор




Коментари