Ако и вие като мен всяка година правите огромни количества козунаци, които знаете, че ще останат, но просто ви е приятно, то тази рецепта е точна за вас. Получава се нещо като козунак с крем карамел и е мноого вкусно. А ако просто искате да опитате такъв тип сладкиш, но нямате козунак, то може да го замените с кроасани. Ето и рецептата..
Необходими продукти:
1 козунак
5 яйца
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
В подходящ съд /аз използвах форма за кекс/ слагаме 4 с.л. захар и карамелизираме захарта във фурната на 180 градуса. Когато карамела ни е готов го оставяме леко да се охлади. Накъсваме козунака на парчета и го слагаме във формата. Остава само да залеем козунака със сместа от останалите продукти, а именно мляко, захар и яйца. Тях си разбиваме с миксер, докато захарта се разтвори добре. Печем около 30 мин на 180 градуса.
Коментари
Публикуване на коментар