Наскоро решихме, че имаме нужда от кратка почивка някъде наблизо до София. Решихме да отидем на хижа на Витоша. Избрахме място, което вече сме посещавали и знаем, че готвят наистина вкусно. След дъълга и обилна вечеря, нямаше как да пропуснем и домашната торта, тъй като си имахме и рожденик в компанията. Мислех си, че е невъзможно да изям и едно парче торта след толкова погълната храна. Обаче се оказа, че тортата е толкова лека и приятна, че можех да изям не едно, а 3 парчета.
На следващия ден изядохме за закуска по още едно, но така и не попитах за рецептата. Толкова много ни хареса на всички, че нямаше как да не опитам да я повторя вкъщи. И така по памет и вкус реших да се опитам да я направя без да имам рецептата. След като Мартин опита моята торта, думите му бяха - "Твоята е дори по-вкусна!". Най-хубавото е, че тортата наистина е лесна и бърза, и можете за нула време да я приготвите и да блеснете пред своите приятели.
Необходими продукти:
1 пакет готови блатове за торта
400 гр. заквасена сметана
200 гр. цедено мляко
1 ябълка
1 компот от праскови
захар
шоколад
Начин на приготвяне:
Започваме от подготовката на продуктите - обелваме и си рендосваме една средно голяма ябълка. Настъргваме си и малко шоколад, аз използвах черен, може и около половин шоколад. Кремът за тортата си правим като смесваме заквасената сметана и цеденото мляко, към тях добавяме захар. Използвайте толкова, колкото смятате че ви е добре на вкус. Аз използвах много малко, тъй като исках тортата да е много лека и свежа. Време е да започнем сглобяването на тортата. Сиропираме си първия блат с компот, следва крем, ябълка и праскови. Повтаряме упражнението и със следващите блатове, като завършваме с блат и крем. Отгоре декорираме по собствен вкус - може да използвате ядки, бисквити, шоколад. Прибираме тортата на студено за няколко часа. И това е всичко.
Коментари
Публикуване на коментар