Соленки с пармезан



Тези солени бисквитки изглеждат супер атрактивно и са добра идея за подарък, както и да впечатлите неочаквани гости. Приготвят се лесно, не изискват дълга подготовка и се правят почти сами. Предупреждавам ви, че соленките имат леко странен вкус, заради високото си съдържание на пармезан. Но за любителите са истинска находка. Изключително много си подхождат с леки сирена като крема сирене, рикота и котидж.

Необходими продукти:

120 гр. брашно
80 гр. пармезан
100 гр. студено масло
1 жълтък

Начин на приготвяне:

Нарязваме студеното масло на кубчета и го смесваме с пресятото брашно. Претриваме с ръка до получаването на маслени трохи. Към тях прибавяме пармезанът и жълтъкът. Омесваме до получаването на гладко тесто. Завиваме тестото в стреч фолио и го оставяме в хладилника за около час.
Набряшнаваме си плота, върху който ще работим и разточваме тестото с дебелина около 3-4 мм. Разрязваме го на ленти, след това на квадрати и последно на триългълници. По желание си правим дупчици със сламка.
Поставяме солените бисквити в тава, застлана с хартия за печене и печем в умерена фурна (160-180 градуса).



Коментари