Необходими продукти:
За тестото:
550 гр брашно
300 мл вода
1 пакетче суха мая
30 гр сол
15 гр захар
За плънката:
60-70 гр масло
10 гр шарена сол
20 гр червен пипер
10 гр мащерка
10 гр босилек
Начин на приготвяне:
Разтваряме си маята, заедно с 1 с.л. брашно и с.л. захар в топла вода (300 мл). Покриваме съда и оставяме на топло за около 10 минути. През това време си пресяваме брашното. Добавяме към него всички съставки за тестото. Когато маята ни се надигне я добавяме към брашното и започваме на месим. Готовото тесто покриваме и оставяме на топло да втаса.
Плънката правим, като разтопяваме маслото на слаб огън и добавяме всички подправки. Вие може да експериментирате и да използвате подправки, които харесвате или имате вкъщи. Бъркаме за кратко и сваляме от огъня.
Когато тестото ни втаса, го разточваме максимално тънко, като се стремим да получим форма на правоъгълник. Намазваме го с ароматното масло. След това разрязваме тестото по дължина на дълги ивици. Редим всяка ивица една върху друга. Отново режем тестото, само че този път напречно. Така трябва да получим квадратчета със сравнително еднаква големина. Редим ги във форма за хляб/сладкиш, застлана с хартия за печене или добре намазнена. Нареждаме ги по височина, така че когато хляба се изпече да имаме готови филийки.
Коментари
Публикуване на коментар