Необходими продукти:
- 400 гр бутер тесто
- 1 жълтък
- Шунка
- Гъби
- Сметана
- Сол и черен пипер
- Чери домати
Приготвяне:
- тестото се разточва на тънко и се изрязват кръгове, които използваме за дъно
- от половината кръгове се изрязват по-малки
- получените пръстенчета се залепват с жълтък върху останалите кръгове
- средата се надупчва с вилица
- пръстена се намазва с жълтък
- пече се на 220 С с вентилатор (в тава застлана с хартия за печене) за 8 мин и се изваждат
- шунката, нарязана на кубчета се запържва в мазнина
- прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушава до изпаряване на водата
- овкусява се с черен пипер и сол
- добавяме сметаната
- плънката се разпределя във волованите и се запича за 10 тина минути
- накрая украсяваме волованите с чери доматки
Коментари
Публикуване на коментар