Воловани


Необходими продукти:
  • 400 гр бутер тесто
  • 1 жълтък
  • Шунка
  • Гъби
  • Сметана
  • Сол и черен пипер
  • Чери домати


Приготвяне:
  • тестото се разточва на тънко и се изрязват кръгове, които използваме за дъно
  • от половината кръгове се изрязват по-малки
  • получените пръстенчета се залепват с жълтък върху останалите кръгове
  • средата се надупчва с вилица
  • пръстена се намазва с жълтък
  • пече се на 220 С  с вентилатор (в тава застлана с хартия за печене) за 8 мин и се изваждат
За плънката:
  • шунката, нарязана на кубчета се запържва в мазнина
  • прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушава до изпаряване на водата
  • овкусява се с черен пипер и сол
  • добавяме сметаната
  • плънката се разпределя във волованите и се запича за 10 тина минути
  • накрая украсяваме волованите с чери доматки




Коментари