Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 3 яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. захар
- 50 гр какао
- 100 мл олио
- 40 гр масло
- 3 с.л. кафе или алкохол
- 10 гр бакпулвер
- 1 ванилия
- настъргана портокалова кора
- пудра захар за овалване
Рецепта:
Първо разбиваме яйцата и захарта на пухкава смес. След това прибавяме останалите продукти без конкретна последователност. Единствено не слагаме вътре пудрата захар. Трябва да получим гъсто тесто. Прибираме тестото в хладилник да стегне малко, а през това време загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор. Подготвяме си тава, застлана с хартия за печене. От тестото оформяме с помощта на лъжица малки топчета. Овалваме ги в пудра захар и ги поставяме на известно разстояние едно от друго. Печем докато сладките се напукат, като центъра им трябва да остане леко мек. Нужни са им не повече от 10 минути във фурната.
Коментари
Публикуване на коментар