Необходими продукти:
500
г брашно
100 г пармезан
150 г краве масло
300 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух чесън
сусам, шарена сол и лют пипер за овалване
сол и черен пипер на вкус
100 г пармезан
150 г краве масло
300 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух чесън
сусам, шарена сол и лют пипер за овалване
сол и черен пипер на вкус
мащерка
Рецепта:
Млякото се затопля и в него се разтварят маята и
захарта. Брашното се смесва със солта , 50 г разтопено масло и млякото с маята. Замесва се меко тесто, което
не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса за около 1 час на топло. След
като втаса, тестото се разделя на две части, от които се оформят
правоъгълни кори. Върху едната кора се поръсват пармезанът и и мащерката.
Препоръчвам да се направи с прясна мащерка, но тъй като мислех, че имам такава
вкъщи, а се оказа, че е свършила, използвах суха. След това първата кора се покрива
с втората. Тестото се нарязва на малки квадрати, които се оформят като
топки. Форма за кекс с дупка в средата се маже с масло. Останалото масло
се загрява и се овкусява със сух чесън, сол и черен пипер на вкус. Останалата
мащерка и магданозът се накълцват. Топките тесто се потапят в ароматното масло.
Част от тях се овалват в пармезан, друга част – в лют пипер, трета част – в
магданоз и мащерка, в шарена сол, а останалите – в сусам. Слагат се в
подготвената форма и се оставят за 30 минути на топло.
Хлябът се пече около 30
минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
Една забавна и приятна рецепта! Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар