Домашна пица с пуешко филе



Необходими продукти:
  • 300гр брашно
  • 1с.л. суха мая
  • 4 с.л. зехтин
  • 1ч.л. сол
  • 150мл хладка вода
  • 200гр пуешко филе
  • 200гр кашкавал
  • доматено пюре
  • 2 домата
  • пресен босилек
  • гъби
  • сол, черен пипер
  • риган

Рецепта:

Пресяваме брашното и правим малко кладенче по средата. В кладенчето слагаме солта, маята и зехтина. Накрая наливаме водата и омесваме меко тесто. Намазваме тестото със зехтин и оставяме на топло да втаса за около 30 минути.

*Аз правя доматеното си пюре вкъщи, не използвам готово. За целта ползвам класическа рецепта за сос маринара. Пасирам си доматките заедно с лука в блендер. След това изсипвам всички продукти в тиган и варя соса на среден котлон, без да го задушавам под капак за около
20 минути, докато се сгъсти. 


Започваме подготовката на плънката, нарязваме си пуешкото филе, гъбите, доматките на колелца, настъргваме си кашкавала.

Когато тестото ни е добре втасало го разделяме на две части. Разточваме всяка от тях и я поставяме в намаслена и набрашнена кръгла тава като оформяме ръб по края.

Намазваме обилно блата с доматено пюре. Отгоре нареждаме продуктите за плънката като завършваме с кашкавал.

По края пожелание може да намажете пицата със зехтин, за да стане хрупкава.

Печем пицата в предварително загрята на 230 С фурна за около 15-20 минути.
Декорираме отгоре с пресен босилек.

*От изброените продукти се получават две големи пици. Въпреки, че пицата никога не може да е в повече :)

Коментари