Необходими продукти:
- - яйца
- - 100гр прясно мляко
- - 100гр свински пушен бут
- - 100гр сирене
- - 50гр маслини
- - 1 морков
- - кашкавал
- - пармезан
- - зелен лук
- - сол, черен пипер
1. Първо задушаваме морковите заедно с месото и маслините в зехтин.
2. След това намазваме силиконовите форми за мъфини с мазнина и разпределяме получената плънка.
3. Поръсваме отгоре със сиренце, кашкавал и пармезан.
4. Накрая заливаме всичко със смес от разбитите яйца с мляко и подправки.
5. Печем на долен реотан в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6. Мини омлетчетата са готови когато придобият лек загар.
Аз лично комбинирам тези солени мъфинки със зелена салата с риба тон, чери доматки и маслинки.
Бих казала, че това е една много лесна и бърза идея за интересно презентиране на омлет. Дали ще го поднесете на празничната вечеря или ще поглезите единствено себе си в неделната вечер, вие преценявате. Важното е, че и в двата случая не бихте сбъркали.
Да ви е сладко!
6. Мини омлетчетата са готови когато придобият лек загар.
Аз лично комбинирам тези солени мъфинки със зелена салата с риба тон, чери доматки и маслинки.
Бих казала, че това е една много лесна и бърза идея за интересно презентиране на омлет. Дали ще го поднесете на празничната вечеря или ще поглезите единствено себе си в неделната вечер, вие преценявате. Важното е, че и в двата случая не бихте сбъркали.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар