Необходими продукти:
- 6-7 свински пържоли/котлет/
- 250гр. гъби
- броколи/половин глава/
- 2-3 моркова
- 1 консерва царевица
- 200мл сметана за готвене
- масло
- сол, черен пипер
- индийско орехче
- соев сос
Рецепта:
Първо започваме с приготвянето на пържолките. Приготвяме марината от соев сос, сол и черен пипер, и ги оставяме да престоят 30 мин в хладилника. След това ги запечатваме в масло, доливаме малко вино и вода и оставяме да се изпари. Прехвърляме пържолите в тава, доливаме малко водичка или бульонче и покриваме с фолио. Така запечатани печем на 200С докато водата изври, след това може да махнете фолиото и да запечете котлетите.
През това време си правим соса от гъбки. Разтопяваме масло и задушаваме гъбите до пълна готовност, като ги овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Когато са готови гъбите добавяме сметана и оставяме да поври за около 10 мин.
Зеленчуците правим по възможно най-простия начин. Задушаваме ги на водна баня с масло и сол.
Поднасяме пържолките горещи!
Коментари
Публикуване на коментар