Аз лично никога не съм харесвала бисквитените торти. Още от детската градина когато лелята ни караше да си изядем всичко, което разбира се включваше бисквитена торта за десерт с розов крем. Мисля, че този вариант на Бисквитена торта допадна на всеки, който я е опитвал и стана моя много любима. Приготвя се бързо и свършва още по-бързо.. :)
Необходими продукти:
- - 1,5л прясно мляко
- - 300гр. захар
- - 125гр. краве масло
- - 3 яйца
- - 2 ванилии
- - 50гр. какао
- - 120гр. брашно
- - 600-700гр. какаови бисквити/аз използвам 2 пакета бисквити Детска закуска/
- - 1 шоколад
- - какао за поръсване
Рецепта:
1. Първо разбиваме трите яйчица заедно с брашното и 200мл от прясното мляко.
2. Останалото мляко загряваме заедно със захарта и ванилиите на котлона. На тънка струйка се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят.
3. Връщаме обратно цялата смес на огъня и готвим на слаб огън, докато се получи много гъст крем. Оттегляме от котлона и прибавяме маслото.
4. Готовият крем се разделя на две равни части, като към едната прибавяме какаото и хубаво разбъркваме, за да стане сместа хомогенна.
5. Започваме подреждането на тортата - в подходяща форма/ аз използвам форма със свалящ се ринг - 26см/ се подрежда един пласт от бисквитите. Покриваме ги с кафяв крем, отново ред бисквити, бяла крем, бисквити и така докато свършат и двата крема.
6. Формата се покрива с фолио и се оставя в хладилник за най-малко 4ч/ аз предпочитам да оставя тортата цяла нощ, за да стегне добре/.
7. Завършваме това сладко изкушение като поръсваме с какао, настърган шоколад и каквото фантазията ни роди.
8. И разбира се любимият ми момент - консумираме с любими хора!
Коментари
Публикуване на коментар